Tämän otsikon alle julkaisen "peruna kerrallaan" uusia hengellisiä uniani.

1. Näin vuosi sitten unen missä kuvattiin "kenen tahansa" pariskunnan kotia ja näytettiin että kirjahyllyssä oli raamattu pölyttyneenä ja sen sisällä KIRKAS TIMANTTI joka ratkaisu kaikkeen ja unessa murhe kuinka tuo timantti on niin monessa kirjahyllyssä eikä sitä millään lailla huomata.
 
2.
Näin unen yöllä 27.3.2015
Unessa oli sukujuhlat sekä muita ihmisiä, uskovia ja uskomattomia. Eräs elävässä uskossa oleva ystäväni halusi esitellä minulle rakennuksessa uusia kirjoituksia, joita hän oli lukenut ja kuunnellut ja jotka olivat lähellä Jumalan sanaa.

Kirjoitukset olivat ulkoasultaan koreita, koristeellisia kirjaimia, hyvän kuuloista ja miellyttävälukuista. Hän innostuneena esitteli niitä. Minua vaivasi että jotain oleellista jäi puuttumaan, vaikka se oli lähellä Jumalan totuutta –se ei kuitenkaan ollut sitä.

Kysyin heti häneltä, että lukeehan hän raamattuakin edelleen johon hän vastasi, että ”ei, en enää lue”. Säikähdin, järkytyin, hämmennyin. Miten elävässä uskossa oleva on hyljännyt Jumalan sanan. Eikö hän ymmärrä mitä on tapahtunut?

Aloin muistuttamaan hänelle sanasta mieleeni tulevia paikkoja mm. ”Sana on lääke koko sinun ruumiillesi”, ”Eikö minun sanani ole kuin vasara joka kallion murtaa?” ym. kunnes en löytänyt enää sanottavaa. Rukoilin mielessäni mitä sanon.

Menin pihaan jossa muut seisoivat juhla- asuissaan ja kysyin pakahtumaisillani: ”Onko teissä ketään joka lukee vielä raamattua?” Kaikki osoittivat yhtä ainoaa vanhaa rouvaa.
Silloin nousi sana väkevänä sisältäni ja huusin täydellä voimalla ”ELLETTE TUNNE KIRJOITUKSIA –TE EKSYTTE!”

Minkä jälkeen puhkesin itkemään raskaasti ääneen ja rintaani sattui.
Heräsin.

(Tätä ei tarvitse paljon selitellä. Se on varoitus eksytyksestä joka on niin lähellä sanaa, että jollemme tunne kirjoituksia me eksymme.
Unen ystävä oli teologian opiskelija, joka opiskeli luterilaisen seurakunnan papiksi, tulinen uskossa ja juuri siksi jättänyt opiskelun kesken -halunnut seurata Herraa tekemättä kompromisseja raskaassa uskonnollisessa oppiympäristössä. Vaikea uskoa että liittyyisi hänen hengelliseen tilanteeseensa. Olettaisin että siinäkin kyseessä vahva symboliikka. Väkevä Herran palvelijakin voi eksyä. Todellakin viisautta saa rukoilla ja varjelusta! Jumalan tuntemista ja sanan oikeaa ymmärtämistä Hengessä.)
 

3. Uni puhdistuksesta 25.3.2015

 

Illalla murehdin Herralle mistä johtuu valtava väsymys ilman selkeätä syytä kyseisenä päivänä ja illalla koetut tyhjyyden tunteet sekä edellisen päivän hervottomuuden tunne ja puristus rinnassa sekä kiukku hengessä rukoillessani. Mitä tapahtuu? Anna vaikka uni.

Heräsin ja olin nähnyt unen jossa paljon symboliikkaa.

Unessa olin vanhempieni talossa ja oli jokin merkkipäivä (ei käynyt ilmi) ja olimme lähdössä juhlistamaan sitä (elokuva)teatteriin katsomaan PUHDISTUS- näytelmää/elokuvaa.
Sitä ennen tuli meille kukkalähetys. Sen tuonut lähetti ei löytänyt meitä ensin ja ojensi sitä nuorimmalle tyttärelleni. Kukkakimpun oli lähettänyt uskova mummani, joka on kuollut jo 20. v sitten. Kimppu oli puhtaanvalkoinen, siitä valui helminauhakoristeita ja kieloja. Yllättäen lähetti asetti sen tyttäreni päähän seppeleeksi, hän näytti aivan morsiammelta.

(Tyttäreni on varhaiskypsä 11-vuotias ja tukkansa rasvoittuu hyvin nopeasti, josta on tullut ongelmia koulunkin kanssa heidän luullessaan ettei lapsi käy pesulla tarpeeksi useasti. Hänen on pestävä tukkansa lähes päivittäin.)

Lähdin isäni ja äitini kanssa teatteriin. Teatteri oli juhlava, ihmiset tavallista juhlavammin pukeutuneita. Äidilläni oli turkis ja raskaita koruja (ei normaalisti ikinä) ja he kävelivät toisiinsa nojaten portaita ylös katsomoa. Jokaisessa askelmassa luki PUHDISTUS valkoisin kirjaimin mustassa portaassa. Minä olin pukeutunut erilailla; olin kuin lapsi, kevyt, vaaleassa pellavavaatteessa hypähtelin useampien rappusten yli kun taas vanhempani astuivat raskaasti jokaisen askelman.

Mieleni oli silti murheinen, kuljin heidän edellään, en ollut ikään kuin samaa seuruetta. Olin juuri tullut vankilasta julistamasta evankeliumia ja minusta tuntui että se ei ole mitään tähän (mihin?) verrattuna. Kuulin äitini varoittavan isääni että tämä on Sofi Oksasen kirjaan perustuva ja esityksessä voi olla rankkoja kohtia. Isäni antoi ymmärtää että hän kyllä kestää. Ajattelin että moni ei ole pystynyt edes katsomaan vaan sulkenut silmänsä. (En ole nähnyt tuota elokuvaa –ainoastaan kuullut asiasta)

Uni päättyi.

Symboliikkaa: PUHDISTUS- elokuva ja sen siältö), VALKOINEN SEPPELE/MORSIUSHUNTU, HELMET, USKOVA MUMMA TAIVAASTA, LÄHETTI (enkeli?), SEURAKUNTAMORSIAN vai SUOMI-NEITO vai sekä että, PÄÄN PESU, PUHDISTAMINEN, LIKAISUUS, USEIN PUHDISTAUTUMINEN (uskova), TURKIS YMS. (maailmallisuuden, maailmanmielisyyden, synnin painolasti), PUHDISTUS- ASKELMAT joille on astuttava, LAPSENKALTAISUUS, PELLAVAVAATE=Jumalan lapsi, KEVEYS, HYPÄHTELY= Jeesuksen verellä puhdistettu, synnit sovitettu, ERI SEURUETTA, RANKEMPAA KUIN VANKILASSA TYÖ (tuleva työsarka, palvelustehtävä, olosuhteet, sota, riittämättömyyden tunne, murhe), VANHEMPIENI KESKUSTELU (maailman kevyt suhtautuminen, omavoimaisuuden yliarviointi)
 
4. Uni torakoista Venäjän suunnalta

Näin alkusyksystä 2014 unen,jossa oli katukaivo, jonka kannen päällä, sivussa piti jalkaansa Tarja Halonen punaisessa avokkaassa. Sitten hän siirsi jalkansa pois. Tämän jälkeen katukaivosta, viemäristä alkoi "virrata" jonona torakoita marssien useina suorina jonoina kannen aukoista. Sitten näytettiin kallio joka hehkui punaista kiveä. Kallio ikäänkuin "sykki" elävänä hehkuen punaisena. Samassa rytmissä näytettiin torakoiden marssivan yhä kauemmas viemäristä ja palaavan takaisin ja taas vähän kauemmas ja palaavan takaisin. Jatkuvasti marssien kauemmas. Tämä yhteys kallion ja torakoiden liikkumisen kanssa näytettiin selkeästi useita kertoja.

Torakat liikkuivat länteen, lounaaseen ja kaakkoon päin. (Jälkeenpäin valkoiset rekkaketjut Ukrainalle "näyttivät samalta")

Ymmärsin siten että näillä tapahtumilla on yhteys. Oma tulkintani on, että kallio on Jeesus ja hänen säätelemällään ajalla ja rytmillä ja hänen sallimanaan venäläiset tai Venäjän suunnalta tulevat liikkuvat yhä syvemmälle eteenpäin aikeissaan, toimissaan. Oleellista on, että se tapahtuu Herran aivoituksesta.

Toinen tulkinta edelliselle unelle on, että yhteisvaikutus on toisinpäin; kun torakat liikkuvat viemäristä, niin Herra voimistaa vaikutustaan vahvistaen omiaan ja herätystä.

Yhteys esitettiin selkeästi.
Itse asiassa uskon, että molemmat tulkinnat ovat oikeita, sillä kun Jumala kurittaa on se aina myös herätystä pelastukseen. Kuritus on meidän parhaaksemme, kasvattaa parannukseen ja Jumala saattaa jopa hylätä saatanan haltuun, JOTTA SE KOITUISI PARANNUKSEKSI.
Ihminen on kova ja ylpeä. Liha on kova ja ylpeä. Herran on murrettava panssarimme, murrettava henkemme koskettaakseen meitä parannukseen ja pelastukseen. Murtunutta ja särjettyä sydäntä Hän ei hylkää. Uusi luomus on Hengen johdossa ja kun aito yhteys Herraan on uskon, sovituksen ja henkilökohtaisen antautumisen kautta luotu pääsee Herra vahvistamaan uutta luomusta meissä ja hiljentää kovaa lihaamme.

Ja parhaimmillaan Herran nöyrä, iloinen palvelija ja soturi on voimallisessa käytössä Herran tahdon mukaan.