Herra koettelee ja kasvattaa omiaan vanhurskauteen. Hän murtaa ylpeyden ja epäjumalat ja varustukset jotka nostetaan totuutta vastaan. Hän varoittaa, opettaa ja johdattaa, niin monta kertaa että ylpeä taipuu ja nöyryys sekä oikea Jumalan pelko syntyvät, mikäli uskova pitää kiinni Jeesuksesta.

Jokaisella uskovalla on vastuu omalla palveluspaikallaan ja tehtävässään. Pitää esillä totuuden sanaa ja valoa ja huolenpitoa uskovista että saisivat kasvaa raittiisti eikä usko vääristyisi väärän mallin mukaan. Joka haluaa olla opettaja, häneltä paljon enemmän vaaditaan. Johtajan ja paimenen kuuluu olla lempeä, armahtava ja oikeamielinen, puolustaa heikkoa ja sorrettua. Hän on esimerkki jonka toimintaa ja ajatuksia seurataan ja niistä opitaan -varsinkin karitsat. Siinä asemassa on suuri lankeemuksen vaara omavanhurskauteen ja ihmiskunnian janoon ja eksyksiin totuudesta jos ei ole Herran koettelema. Se ei ole koetuksen kestävä joka itseään suosittelee vaan jota Jumala suosittelee. Kyllä Herra koettelee ja kurittaa jokaista lastaan jota rakastaa.

Ihmisen perässä ei koskaan kannata juosta jos sen hinta on kompromissi totuuden suhteen. Jos havaitsee epätervettä opetusta tai suosimista tai lahkohenkisyyttä yms. on syytä olla varovainen ja rukoilla Herran edessä viisautta ja näkökykyä ja kysyä missä Herra haluaa sinun milloinkin olevan, ettei joudu osalliseksi toisten synteihin. Herra johdattaa varmasti uskovien yhteyksiin joissa on hyvä olla ja kasvaa, vaikka vajavaisia olemmekin. Muutamakin riittää.

Välillä meitä viedään ”vääriinkin” yhteyksiin oppimaan ja koeteltavaksi. Rakastanko totuutta, menenkö Herran neuvoon jos hälytyskellot soi, tottelenko Herraa jos ymmärrän hänen tahtonsa ihmisten mielipiteistä riippumatta? Meillä on erilaisia tehtäviä, mutta totuus ja Herran neuvo koskee kaikkia. Me tiedämme sanan mukaan, kuinka rankkoja eksytyksiä on tulossa. Nyt jos koskaan on aika valvoa, tutkia, pitää kiinni Jeesuksesta. Puhdistus on sitä, että tuomiot lähtevät ensin Herran huoneesta; jyvät ja akanat erotellaan. Minä en ole lakihenkinen, olen vapaa Jeesuksessa ja onnellinen ja hän on minua hyvin rankoissa paikoissa kasvattanut jo 20 v ja kuinka syvästi kiitollinen olen siitä että minua on kuljetettu noissa pätseissä ja saan luottaa syvästi Herraan ilman pelkoa.

Aika on sellainen, että on aika tehdä rohkeita valintoja seurakunnan parhaaksi. Meillä ei ole taistelu lihaa ja verta vastaan vaan henkivaltoja taivaan avaruuksista. On rohkeasti seisottava totuuden puolella, vaikka kivillä heiteltäisiin. Taistelu on sieluista ja Herra toteuttaa suunnitelmansa. Pysy sinä siinä mistä olet varma ja oikeaksi havainnut. Pyhän Hengen opetuksessa kammiossa Herran edessä ja kentällä.

Herra auttakoon meitä nöyrtymään ja kasvamaan vahvaa ruokaa nauttivaksi ja uskossa selviytymään kaikista eksytyksen karikoista. Jeesuksen nimessä.