Jeesus rakastaa ihmistä ei syntiä.

Oletko kylmä vai kuuma -oletko puolesta vai vastaan?
 
Jos olet vastaan niin...
Oletko vihainen ja hämmentynyt, tiedät Jeesuksen käskyn, mutta juuri nyt mielesi on epäjärjestyksessä oleva palapeli?
Onko niin, ettet ole vielä kyennyt sulattelemaan koko yllättävää tilannetta ja tarvitset aikaa tutkia näitä sydämessäsi?
Onko tapahtuvat vääryydet niin suuria että se sumentaa näkökykyäsi raamatun totuuden suhteen?
Oletko niin vihainen ja raivoissasi kaikesta vääryydestä ettet jaksa enää välittää vaan näet oikeutuksena vain taistelun –umpimähkään tai harkitusti?
Taisteleeko sinussa liha, järki ja tunteet ja Henki, niin ettet erottele etkä kykene erottamaan enää lihan, sielun ja Hengen ääntä?
Eikö rakkauden käsky koske mielestäsi kaikkia?
Tässä tilanteessa ei ole varaa jättää asiaa auki oman itsensä ja muiden takia. Sydämestä lähtee pahat teot. On siksi tutkittava sydäntään ovatko puheet ja teot asiassa ristiriidassa keskenään tai sanan kanssa.
Jaak 3:
14 Mutta jos teillä on katkera kiivaus ja riitaisuus sydämessänne, niin älkää kerskatko älkääkä valhetelko totuutta vastaan.
15 Tämä ei ole se viisaus, joka ylhäältä tulee, vaan se on maallista, sielullista, riivaajien viisautta.
16 Sillä missä kiivaus ja riitaisuus on, siellä on epäjärjestys ja kaikkinainen paha meno.
17 Mutta ylhäältä tuleva viisaus on ensiksikin puhdas, sitten rauhaisa, lempeä, taipuisa, täynnä laupeutta ja hyviä hedelmiä, se ei epäile, ei teeskentele.
18 Vanhurskauden hedelmä kylvetään rauhassa rauhan tekijöille.

Jokaisessa vihaisessa loukatussa sydämmessä on itku läsnä. Älkää antako katkeruudelle sijaa kasvaa. Viekää asia Herralle itkun kanssa ja rukoilkaa hyvän Jumalan täydellistä tahtoa sydämmessänne Jeesuksessa Kristuksessa.
Meidän täytyy raamatun pohjalta ratkaista suhtautumisemme muukalaisiin.
Herra auta meitä näkemään, ymmärtämään, rakastamaan niin kuin sinä meissä. Varjele meitä katkeruudelta ja vihalta. Älä anna rakkautemme kylmetä laittomuuden tähden! Armahda ja auta meitä suhtautumaan tähän tilanteeseen Jumalan tahdon mukaisesti. Auta meitä tutkimaan sydäntämme oikein, valaise sydämemme evankeliumin totuudella, paranna meidän haavamme jotta ne eivät hallitsisi sydäntämme eikä sumentaisi näkökykyämme. Anna rauha ja lepo Jeesuksessa Kristuksessa tämän myrskyn keskellä. Amen.