Meillä on tehtävämme Herralta jokaisella ja se ruostuu kiinni jos ei käy lähteellä, sillä voima ja toteutus tuohon tehtävään annetaan ylhäältä ja jos se unohtuu etääntyy hengellisestä todellisuudesta ja oma liha alkaa sotkea alkuperäistä Jumalan suunnitelmaa. Onneksi Herra ei helpolla päästä vaan heittää virvelinsä ja kelaa takaisin vaikka savu kantapäistä nousisi vastaan haratessa. Mutta kuinka paljon VIISAAMPAA on olla viisas neitsyt ja pitää lamppu palamassa ja öljyä mukana ajoissa ja voittaa siitä riemuvoiton -onnistuminen leiviskässään ja niiden lisää voittaminen eli Jumalan tahdon toteutuminen elämässään sekä elävä väkevä yhteys Herraan ja sen tuoma ilo ja rukoustaakkojen tuskan tuoma voitto ja ilo ja ihmeet. Ja miten helpottavaa on murtua Herran edessä.


Ja Herran sallima kärsimys koituu elämäksi. Ei ole pelkoa rakkaudessa Tämähän on Jumalan TARKOITUS elämällemme. Emme ole itsemme omat vaan kalliisti ostettu. Jeesuksen orjia = Jeesuksessa vapaita. Elämämme on kätkettynä Hänessä. Jeesuskaan ei ollut ilman Isää mitään emmekä me ilman Häntä. Me vaellamme edeltä valmistetuissa teoissa.
Meidän tehtävämme on rakentaa Kristuksen ruumista eli vahvistaa sitä ja kasvattaa sitä tehtävämme mukaan. Rohkaista, julistaa, opettaa, lohduttaa, rukoilla, parantaa, huolehtia heikoista jne. jokainen paikallaan omassa elinpiirissään Herran johdatuksessa.


Ef.4: 11. Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, 12. tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen, 13. kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään, 14. ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa; 15. vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus, 16. josta koko ruumis, yhteen liitettynä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa rakentuakseen rakkaudessa sen voiman määrän mukaan, mikä kullakin osalla on.

Ja näissä joutuu taisteluihin vähän väliä koska sielunvihollinen pyrkii estämään Jumalan työtä. Usein houkuttamalla toiseen suuntaan lihaa vetämällä joka ei alistu Jumalalle tai masentamalla mielen.
Kun KÄY LÄHTEELLÄ saa tähän NÄKÖKYKYÄ ja VIISAUTTA eikä viedä kuin pässiä narussa.
Lisäksi tämä lupaus raamatussa Herran omille Herran tehtävissä:
"JOKAINEN ASE JOKA TEROTETAAN SINUA VARTEN ON OLEVA TEHOTON sekä JOKA KIMPPUUSI KARKAA SE ETEESI KAATUU, TÄMÄ ON HERRAN PALVELIJOIDEN PERINTÖOSA -MINULTA SAATU SANOO HERRA"


Kannattaa todellakin olla viisas neitsyt ja hakeutua Herran kohtaamiseen eikä päästää mitään väliin.
Tänään ylistin Herraa sanoin: Just use me Lord, Don´t never ever never ever let me go! (omavanhurskauden tai lihan laitumille tai minnekään pois Herran iholta) I don´t want nothing to come between us!

Hän opettaa myös taistelemaan, erottamaan hyvän pahasta, tunnistamaan vihollisen.

Kannattaa rukoilla rakkauden ja viisauden armolahjaa. "Hän antaa yksinkertaiselle ymmärrystä", "Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan", sananlaskuissa ylistetään viisauden etsimistä kultaakin kalliimpana tavoiteltavana asiana", "Herran pelko on viisauden alku".

Liv Källa