Olen ollut seuraavasta asiasta huolissani.

Asia on painanut minua useita viikkoja ja koen uskovana vastuuta tuoda esiin tämän asian toivoen että sydämessäsi tutkien, koetellen arvostelet sen Herran edessä. Herra näyttää totuuden kun haluamme tuntea totuuden.

Olen rukoillut Herralta vastausta onko Kenialainen profeetaksi itseään kutsuva Dr. Owuor Herran asialla vai onko kyseessä eksytys. Tietynlaisia asioita on noussut hälyttävänä esiin ja näiden jälkeen tutkin onko joku muu törmännyt samaan huoleen ja aivan samoja asioita tuli vastaan muidenkin huolena.

Hän itse omalla puheellaan, omilla sanoillaan saa hälytyskellot soimaan. Katsoessani Tv 7 Owuorin saarnavideota Pyhän Hengen ilta, osa 4 summasin asioita yhteen hänen omien sanojensa kautta, mitkä esitän jäljempänä.

Olen siis rukoillut ja katsonut videoitaan. Voisin sanoa että voinhan minä erehtyä, mutta en voi niin sanoa. En vain voi. Olen näitä itkien rukoillut.

Monet ympäri maailmaa ovat villiintyneet häneen. Tässä on yksi ehdottoman vakava ja tärkeä taistelukenttä uskovan elämässä rakastaa eksyviä tulesta temmaten Herralle. Joukossa on vasta uskoonkääntyneitä ja rikkinäisiä, myös heikkoja veljiä ja sisaria, jotka etsivät totuutta, mutta ovat vielä ”kaikinlaisille eksytyksille ja ihmisten arpapeleille” alttiit. Meidän armolahjat ovat annettu toistemme rakentamiseksi, jotta olisimme valmiit palveluksen työhön. Meillä on rakkauden vastuu lähimmäisistämme –varsinkin uskon veljistä ja sisarista.

Ef. 4: 11-16

Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi,
tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen,
kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään,
ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa;
vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus,
josta koko ruumis, yhteen liitettynä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa rakentuakseen rakkaudessa sen voiman määrän mukaan, mikä kullakin osalla on.

Dr. Owuor , Pyhän Hengen ilta, osa 4

  1. Hän viittasi puheissaan siihen, että aina kun Jumala ilmestyy, on se selkeästi nähtävissä. Hän antoi esimerkkejä; palava pensas, helluntain Pyhän Hengen vuodatus ym. useampia. Sitten hän yllättäen mainitsi että v.2013 on tapahtunut tällainen Jumalan ilmestyminen, Jumalan kirkkauden pilven ilmestyminen. Hän ei kertonut siitä enempää vaan videon lopussa piti pitkän uhkaavan sävyisen painostuksen niille valtioille joissa hän on jo käynyt, että uskallatteko olla huomioimatta tätä ja mitä siitä voisi seurata. Silti hän ei kertonut mistä on kyse.
  • Olen nähnyt tämän videon missä ikään kuin Jumalan pylväs, shekina valaisee hänet kokouksessa. Tähän hän siis epäsuorasti viittasi. Korottaen itsensä erityisempään asemaan kuin muut Jumalan palvelijat.
  • Huomio siihen, että vanhan testamentin mukaisia profeettoja ei uuden liiton aikana ole ja hänen viittauksensa hänen olevan Elia ei sovi ajallisesti ja Elia saapuu samana henkilönä.

 

  1. Hän myös viittasi ”minun kansaan” ”my people” ikään kuin muuna ryhmänä kuin israelilaiset tai uudestisyntyneet uskovat, ikään kuin hänen seuraajinaan joiden on ymmärrettävä totella yms.

 

  1. Hän puhuu paljon jumaluudesta, mutta Jeesus on ainoa välimies. Jumalan ilmestyminen Uudessa Liitossa oli ja on Jeesuksen kautta, ei ihmistä korottamaan.

 

  1. Kaikkein vakavimpana eksytyksen merkkinä hän helluntaista puhuessaan listaten (mm. että ei siellä puhuttu liberaaliteologiaa, kuulleet myytävän voiteluöljyä, ei saarnattu menestymisteologiaa) sanoi halveksivaan sävyyn……… eikä että Jeesuksen veri muka riittää. Tulkki käänsi niin, että ei kuultu sellaista armon väärää sovitusta, eivät selittäneet että veri muka riittää. Tuon jälkeen Owuor käänsi kasvonsa poispäin. Kohta 39 min 40 s. alkaen. Hänen pointti oli että kuultiin ihmeitä saarnattavan.

 

  • Hänen ajatuksensa parannuksen teosta menee lain alle ja yli ristin sovituksen merkityksen. Veri ei riitäkään. Ihmeet nostetaan arvoon arvaamattomaan.

 

  1. Ihmeet ja merkit eivät riitä todisteeksi. ”Menkää pois minun luotani te väärintekijät –minä en tunne teitä”, sanoi Jeesus joillekin, jotka olivat kuitenkin parantaneet hänen nimessään. Viimeisinä aikoina tulee eksytystä ja villitystä ja vääriä profeettoja, joiden perässä ei tule juosta. Saatana voi jättää sairaan rauhaan ja tulla uudelleen myöhemmin. Tällaista on tapahtunut. Toisaalta Herra koskettaa niitä jotka häntä etsivät. Itsekin tulin uskoon ja kosketetuksi kokouksessa missä kunnian kääri itseään korottava pastori joka on edelleen pahasti eksyksissä.

      Herra kohtaa etsijää riippumatta missä etsijä on.

 

  1. Orpokodit yms. tai kolehdinkeruun ottamatta jättäminen eivät riitä todisteeksi. Kuka vain voi sellaista väärää nöyryyttä ylläpitää ja kirkastaa omaa sädekehää –niin on toimittu kautta aikojen.

7)  Ohjelmassa oli hänen oma ylistysryhmänsä, jossa ei kertaakaan mainittu Jeesusta. Ensimmäisessä laulussa laulettiin ”uudelleen ja uudelleen annan sydämeni sinulle”, mutta ei kertaakaan mainittu kohdetta. Toisessa laulussa laulettiin jatkuvasti Jahve. Ryhmä ei ollut kovinkaan iloisen oloinen –päinvastoin masentuneen oloinen. Tosin se ei riitä todistukseksi puolesta tai vastaan.

8) Karismaattisuuden vastustaminen on ovela juoni sielunviholliselta joka tietää menestysteologian jo paljastuneen. Sillä voi seuraava eksytysehdokas ratsastaa.

9) kaiken kaikkiaan hän on hyvin minä- keskeinen. Jumalan palvelijan ei tarvitse eikä pidä korottaa itseään. ”Minun tulee vähetä –Hänen kasvaa. ””Ei se ole koetuksen kestävä joka itse itseään suosittelee vaan se jota Herra suosittelee.”

 

Oma loppukaneettini on, että olkaa viisaita! Owuorin puhe ja opetus tulkintoineen on koetinkivi uskoville sen suhteen miten hyvin raamatun sanaa tunnetaan. Toimintansa ja esiintymisensä puhuu myös omaa kieltään mikä yhtäkaikki on peilattava raamatun sanan kautta.

Ei riitä että puhuu hyvistä asioista esim. parannuksesta, ei juokse kolehdin perässä ja pitää orpokotia. Jopa verestä, mutta siitäkin voi puhua.

Jos te ETTE TUNNE KIRJOITUKSIA –TE EKSYTTE!

Ei riitä myös että tekee ihmeitä.

Matt.7:21-23

21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.
24. Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
25. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.
26. Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi.
27. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri."

 

Seuraavana vielä paljon puhuvia viitteitä/linkkejä pariin kirjoitukseen, missä on paremmin summattu aihetta ja laajemmin perehdytty Owuorin toimintaan. Juhani Aitomaalla on hyvin pitkä ja laaja kannanotto asiaan. Ceta Lehtniemi keskittyy yhteen erilliseen opetukseen.

 

Kun ihminen löytää evankeliumin julistuksen kautta Herran –ei hän tarvitse ihmisiltä muuta kuin tervettä oppia ja rakkauden seurakuntayhteyttä niihin jotka häntä voi viisaasti tukea matkallaan. Kaikilla meillä on lähipiirissä näitä.

Liv Källa

 

TV7 » Pyhän Hengen ilta -Dr. Owuor. Osa 4

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=37515

 

Juhani Aitomaa kirjoittaa Dr Owuorista täällä: http://www.kristitynfoorumi.fi/pdf/0414.pdf

 

Dr Owuor ja Koorahin kapina | Ceta Lehtniemen kotisivut

ceta.nettisivu.org/2015/03/05/dr-owuor-ja-koorahin-kapina/