Olen, niin kuin muutkin pyörittänyt tätä aihetta päässäni kuukauden päivät. Olen rukoillut ja kysynyt Herralta vastausta. Aluksi suhtautumiseni on ollut etäinen, sitten ahdistunut ja kielteinen, sitten pelokas ja hätääntynyt.
Mutta nyt –Herra on vastannut monien palapelin palasten kautta ja suurimmaksi on noussut rakkaus.

Riippumatta ketä Suomeen saapuu ja paljonko, käytännössä se on kriisi ja taloudellinen rasite ja johtuen syntisestä maailmasta ei ole maan päällä niin kuin taivaissa vaan me elämme maailmassa jonka rasitteena on monien syntien seuraukset ja oikeudenmukaisuutta on turha odottaa. Jos sitä on, niin hyvä, mutta sen varaan ei voi omaa suhtautumistaan laskea, vaan Jeesuksen opetuksen varaan.

Jeesuksen opetus kehoittaa rakastamaan lähimmäistään ja vihollistaan ja kunnioittamaan kaikkia sekä pyrkimään rauhaan ja sovitukseen kaikkien kanssa mikäli se teistä riippuu –muutoin ei kukaan ole näkevä Herraa.
Yksittäisenä ihmisenä ja uskovana emme voi hallitustason ratkaisuihin vaikuttaa. Mitä voimme tehdä?

Jeesuksen sanoma onkin rakastaa ja kunnioittaa ja rukoilla. Turhaan ei ole Jumalan rakkaus vuodatettu sydämiimme Pyhän Hengen kautta ja tässä piilee sekin ihana totuus, ettei meidän uskovina tarvitse tyhjistä taskuista rakkautta puristaa eikä suorittaa vaan meidän sydämissämme asuu Jeesus Kristus –suurin rakkaus maan päällä ja taivaissa ja Hän vaikuttaa meissä tahtomista ja tekemistä ja synnyttää aitoa rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.

Jos olemme Jumalan armosta rakastaneet lähimmäisiämme ja vihollisiamme ennen tätä maahanmuuttajatulvaa niin KÄSKY ON EDELLEEN SAMA.

Jos olemme siinä aikaisemmin epäonnistuneita niin olemme matkalla ymmärtämään ja tuntemaan ja toimimaan näin kaikkien kanssa.

Matt. 5: 44-48 Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat, että olisitte Isänne lapsia, joka on taivaissa; sillä hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin. Sillä jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat, mikä palkka teille siitä on tuleva? Eivätkö publikaanitkin tee samoin? Ja jos te osoitatte ystävällisyyttä ainoastaan veljillenne, mitä erinomaista te siinä teette? Eivätkö pakanatkin tee samoin? Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on."

Kaikki riitaisuus, kiivaus ja herjaus olkoot poissa meistä ja Pyhän hengen hedelmät; rakkaus, ystävällisyys, pitkämielisyys, hyvyys ym. olkoot meissä näkyvinä –SILLÄ JUMALAN HYVYYS VETÄÄ IHMISIÄ PARANNUKSEEN. Jeesukselle voitetaan vain rakkaudella ja hyvyydellä. Evankeliumin työtä riittää edelleen ja paljon ja meillä on työtä nykyisten ja tulevien uskosta osattomien kanssa.

Dan.12:3 Ja taidolliset loistavat, niinkuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne, jotka monta vanhurskauteen saattavat, niinkuin tähdet, aina ja iankaikkisesti.

Me tiedämme, että Herra varjelee meitä ja kun näin elämme, on siinäkin varma siunaus.

Pelkoa ei rakkaudessa ole ja täydellinen rakkaus karkottaa pelon. Kun käännymme toimimaan rakkauden käskyn mukaan, olen varma siitä, että se karkottaa pelkoa konkreettisesti.

Herra on luvannut johdattaa niitä, jotka rukoillen kulkevat ja tähän sanaan luottaen voi olla murehtimatta pitääkö tehdä sitä tai tätä. Ei suorittamista vaan levon kautta Herraan luottaen. Tärkeintä on oikea valinta, valona maailmassa ja Jumalan rakkaus meissä.

Totuuden suhteen ei kompromissia tule tehdä, eli Islamin uskontoa ei pidä hyysätä, ei antautua kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomain kanssa. Jumalan rakkaus on totuus Jeesuksessa Kristuksessa ja hänen sovitustyönsä armossa. En kehoita siihen maailman rakkauteen joka sokeasti suvaitsee kaikkea mikä on totuutta vastaan ja rikkoo ihmistä.

Tässä on suuri ero.